C-vitamin a magas vérnyomásra

A C-vitamin kiemelkedő hatása a magas vérnyomásra, szívproblémákra, immunrendszerre

A C-vitamin egy kitűnő antioxidáns vitamin, amelynek kitüntetett szerepe van a gyulladás csökkentésében. De nem csak ennyi előnye van. Ez a vitamin megtámogatja az immunrendszer védelmét, pozitívan hat az erek működésére és még a kollagénképződésben is aktívan részt vesz.

Az antioxidáns vitamin egyéb előnyei:

A C-vitaminról az is bebizonyosodott, hogy jelentősen képes csökkenteni a magas vércukorszintet. Az étkezés utáni, folyamatosan megemelkedett vércukorszint ugyanis okozhatja a 2-es típusú cukorbetegséget, így nagyon áldásos a C-vitaminnak a vércukorszint-csökkentő hatása.

A megemelkedett vércukorszint nem csupán a fentebb említett betegségek okozója lehet, hanem retinakárosodást is generálhat, oka lehet az Alzheimer-kór kialakulásának, de a kognitív problémák is megjelenhetnek, ha tartósan és hosszú ideig emelkedett értéket mutat a vércukorszint.

Milyen előnyei vannak még ennek a vitaminnak?

A C-vitaminnak a szív- és érrendszerre is kedvező hatása van. Azok, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, nagyon jól tudják, hogy esetükben fokozottabb az esély valamilyen szívbetegség kialakulására. Egy kutatás során megállapításra került, hogy a C-vitamin-bevitel cukorbeteg férfiaknál mintegy 70 százalékkal csökkentette a szívkoszorúér-betegség kialakulásának a kockázatait. A kutatók szerint a C-vitamin abban segít, hogy enyhíti az endothel funckiót, vagyis az artériák fala nem lesz annyira merev, így a vér áramlása zavartalan lesz. Sok esetben azért alakul ki szívinfarktus vagy más szívbetegség, mert a véráramlás nem lesz zavartalan.

A magas vérnyomás csökkentésének legolcsóbb „gyógyszere” a napi 2,5-3 liter tisztított víz fogyasztása az egészséges táplálkozás mellett!Kapcsolatfelvétel

Kezdd el még ma az immunrendszered erősítését!