AMIT A MERIDIÁNOKRÓL TUDNI KELL!

A hagyományos kínai gyógyászat ősi, klasszikus elméletei az emberi testet egy szerves egésznek tartották, ami nagyon közeli, szoros kapcsolatban áll a természettel. A meridiánrendszer, mint egy információs visszacsatoló rendszer, uralja az életenergia (Qi vagy Chi) és a vér áramlását, valamint az összes testi életműködés szabályozását.

A meridiánrendszer döntő szerepet játszik az életenergia (Qi) és a vér áramlásának élénkítésében, szabályozza az élő test tevékenységeit. Az alapelv, hogy az összes megjelenő betegség a meridiánokban bekövetkezett egyensúlyi zavarra, blokkolódásra vezethető vissza, míg az ezekből történő felépülés a meridián-funkciók helyreállásának köszönhető.

A meridián tulajdonképpen a legfontosabb tényező, ami hatással van az emberi test egyensúlyára.

A meridián olyan valami, ami se nem látható, se nem érinthető. Nem különítheti el senki az emberi testből. Az idegektől vagy a véredényektől eltérően, a meridiánok nem izolálhatók anatómiailag. Végig futnak a testen a zsigerektől a bőr felszínéig, magukba foglalva az összes szövetet és szervet, hatással vannak minden szervre és minden fiziológiai rendszerre, beleértve az immunrendszert, az idegrendszert, a belső elválasztású mirigyeket, a keringési, légző-, az emésztő-, a csont-, az izom- és a nyirokrendszert. Minden szervrendszert legalább egy meridián táplál.

A meridiánok szállítják a chit, az életerőt. Egyensúlyt teremtenek, eltávolítják az elzáródásokat, szabályozzák az anyagcserét, meghatározzák a sejtmegújulás sebességét és módját. Áramlásuk éppen olyan lényeges, mint a vér áramlása. Ha egy meridián energiája blokkolt vagy szabálytalan, az veszélyezteti az általa táplált szervrendszert is.

Tizennégy meridián létezik: 12 pár meridián-(fő) csatorna és két meridián-vezeték.

A meridiánok: tüdő-, vastagbél-, gyomor-, lép-, szív-, vékonybél-, húgyhólyag-, vese-, szívburok-, hármas melegítő-, epehólyag-, és máj meridián. A két vezeték pedig a befogadó-, és a kormányzó vezeték.

Kormányzó vezeték: "orr alatti pont"-nak nevezett pont a kormányzó vezeték végpontja, az "állpont"-nak nevezett pont a befogadó vezeték végpontja.

Mindegyik döntő szerepet játszik a test szabályozásában és ellenőrzésében.

„minden negatív érzelem, minden önromboló cselekedet alapvető oka az életenergia áramlásának a blokkolódása, illetve a test energiarendszerének összeomlása”

Kapcsolatfelvétel

Kezdd el még ma az immunrendszered erősítését!