Mozgásszervi problémák - korunk egyik népbetegsége

A mozgásszervi betegségek Magyarországon az egészségügyi problémák között vezető helyet foglalnak el. A lakosság mintegy 38%-a1 tapasztalt egy év alatt izom-és ízületi fájdalmakat: ízületi gyulladást, húzódás, rándulás vagy zúzódás okozta sérüléseket, vagy akár reumás panaszokat.

A mozgásszervi panaszok jelentős részét képezik az ízületi megbetegedések, melyen belül megkülönböztetjük a gyulladásos ízületi megbetegedéseket, illetve a kopásos ízületi megbetegedéseket,. Míg az előbbiek legjellemzőbb tünetei a fájdalom, az ízület merevsége, és időnkénti duzzanata is, az utóbbiaknál a tünetek kialakulását megelőzően először az ízületi porcok kopása figyelhető meg.

Mindemellett, főleg az időskorban okozhatnak panaszt a lágyrész reumatizmusok, azaz az inak, ínhüvelyek, szalagok, nyáktömlők, izmok betegségei, mely az érintett terület fájdalmát, duzzanatát, nyomásérzékenységét jelenti.

A mozgásszervi megbetegedések kialakulásának több oka lehet: a civilizált életmódból adódó helytelen testtartás, túlterhelés, a rendszeres mozgás hiánya, a szervezetünkben elinduló esetleges degeneratív folyamatok illetve maga a „kor”, hiszen az említett panaszok előfordulásának jelentős része 50-60 éves kor utánra tehető.

Az érintett krónikus panaszok elsőszámú elszenvedői tehát az idősebb korosztály, de az életmódunkból adódóan, illetve mindennapi sport- és egyéb hobbitevékenységeink során jelentkező akut mozgásszervi problémák a lakosság egyre szélesebb rétegét érintik.

A betegség jelei elsősorban a térdi ízületek illetve a forgócsontok fájdalmával jelentkezik. A porcok kopásán ha még nem súlyos lehet segíteni különböző 100 %-os természetes alapanyagú készítményekkel. Ezek a készítmények nem a tüneti fájdalmakat szüntetik meg, hanem a betegség okait. A fájdalomcsillapítása szteroidokkal az idegek bénítása, hogy ne érezzük a fájdalmat. A szteroidoknak több a mellékhatása – amely egész életünkben kitart – mint a gyógyító hatása. A gyógyszerek alapvetően nem gyógyítanak, hanem a tüneteket tompítják, s mellette nagyon sok szintetikus, méreganyag jut be a szervezetünkbe. Meggondolandó hogy mérgezem a szervezetem, vagy gyógyítom?

Milyen vitaminokkal tudunk segíteni?

Kapcsolatfelvétel

Kezdd el még ma az immunrendszered erősítését!